Welkom bij BERT sieraden | Unieke handgemaakte sieraden | Verzending binnen 3 tot 5 werkdagen | Gratis verzending NL bij besteding vanaf €50,- | Gratis verzending EU bij besteding vanaf €100,- | We verkopen naast ons eigen label de merken: Bonnie Studios Leju, By Loffs, Freebling, CarlieV

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Onderhoud en Materialen

Van welke materialen zijn jullie sieraden gemaakt?

We verkopen verschillende merken en de sieraden zijn dan ook van verschillende materialen gemaakt. Dit staat altijd in de omschrijving van de sieraden. Tip: kijk ook eens op de pagina’s over de merken die we verkopen op de site, hier staat ook informatie op over de materialen die gebruikt worden.

Wat is het verschil tussen Gold filled & Gold plated?

Bij gold filled sieraden wordt er een dikke laag echt goud door hitte en druk met een ander materiaal gebonden. Meestal is dit andere materiaal brass, koper of sterling zilver. Door deze techniek ontstaat er een veel dikkere laag goud (in vergelijking met gold plated sieraden) en het verschil met een volledig gouden sieraden is moeilijk te onderscheiden. De minimale dikte van het goud is 5% of 1/20 van het totale gewicht.

Anders dan de naam zijn gold filled sieraden geen sieraden die zijn opgevuld met goud. Het gaat om de dikke buitenlaag van 2 of 3 lagen goud.

Gold plated sieraden zijn vergulde sieraden. Er is een laagje goud over een basis metaal gegoten. Dit basismetaal kan bijvoorbeeld bestaan uit sterling zilver, brass of koper.

 

Verkleuren de sieraden?

Helaas kunnen we niet garanderen dat de sieraden niet verkleuren. Dit heeft te maken met allerlei factoren zoals: de zuurtegraad van je huid, de frequentie dat je je sieraad draagt en de omstandigheden waarin jij je sieraad draagt. Wel vinden we het belangrijk dat het zo mooi mogelijk blijft, waardoor we keuze maken in merken die hoogwaardige materialen gebruiken, net zoals ons eigen merk.


Zit er garantie op jullie producten?

Ja, je hebt drie maanden garantie op sieraden die kapot gaan. Mocht dit onverhoopt het geval zijn stuur dan een mailtje naar info@bertsieraden.nl met je gegevens we lossen dit dan graag met je op. 

We geven geen garantie op verkleuring van de sieraden.

 

Kan ik met mijn sieraden onder de douche?

Nee, in principe is het het beste voor je sieraden, om ze uit te doen als je gaat douchen. Wil je graag sieraden kopen die wel tegen water en/of zeep kunnen, dan kun je in onze webshop de sieraden kopen van het merk: LeJu.


Hoe weet ik of een sieraad mij past?

In de omschrijving van de producten staat hoe groot een sieraad is.

Om makkelijk je ringmaat meten, hebben we de volgende methodes:

  • Methode 1: Je hebt al een passende ring: Heb je een ring die al goed past, dan is het het makkelijkste om die te gebruiken. Pak een liniaal en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring (het randje dus niet). Het aantal millimeters is de ringmaat, dus zie je 17 mm dan is je maat 17.
  • Methode 2: je hebt geen passende ring: Meet dan de omtrek van je vinger met een touwtje. Leg een touwtje om je vinger, let op niet te strak het moet nog over de knokkel! Pak een liniaal en leg het touwtje er op:

Maat 16 = 50,3 mm

Maat 17 = 53,5 mm

Maat 18 = 56,5 mm

Maat 19 = 60 mm

Bij alle producten staat in de omschrijving beschreven hoe groot het is. Twijfel je alsnog over een maat? Neem gerust contact op met ons via info@bertsieraden.nl.

 

Productie en Levering

Wat zijn de verzendkosten?

Alle bestellingen boven de €50,- worden gratis verzonden. Onder de €50,- zijn de verzendkosten €2,50. Als producten niet in een envelop passen (bij bestellingen onder de €50,-) zijn er andere verzendkosten aan verbonden.

Een klein brievenbuspakket is €4,15 en groot pakket is €7,25. Dit kun je zien bij het afrekenen van je producten.


Wanneer heb ik mijn bestelling in huis?

Nadat je bestelling bij ons is binnen gekomen, duurt het 3 tot 5 werkdagen voor deze verzonden wordt. Het pakket gaat daarna met PostNL mee en deze zullen het zo snel mogelijk bij je thuis bezorgen.

 
Hoe weet ik of mijn order verzonden is?

Je krijgt een mailtje als je order op de post gaat.


Naar welke landen verzend je en wat zijn de kosten hiervan?

We verzenden naar Nederland gratis en naar België worden er verzendkosten berekend. 
Wil je graag iets verstuurd hebben naar een ander land neem dan contact op met info@bertsieraden.nl

Zijn jullie producten ook te koop voor in onze eigen winkel?

Ja, wat leuk dat je hiernaar vraagt! De producten van ons eigen merk: BERT Sieraden, zijn ook te koop voor winkeliers. Stuur hierover een e-mail naar info@bertsieraden.nl en we zullen je verder uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

 

Ruilen en Retourneren

Kan ik mijn producten retourneren?

Voor al je aankopen* geldt een zichttermijn van 14 dagen. In deze periode kun je de bestelling ongedragen onbeschadigd in de orginele verpakking retour sturen.

*LET OP: Op maat gemaakte producten kunnen niet geretourneerd of geruild worden!

Je krijgt dan je geld terug van de artikelen die je wilt retourneren, de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Wil je een artikel omruilen voor een andere maat, kleur of een geheel ander artikel dan sturen wij de nieuwe artikelen kostenloos toe. Neem vooraf contact met ons op via info@BERTsieraden.nl

 Het retour adres is:

Bert Sieraden

Gerlachusstraat 71

5175 AK Loon op Zand 


Kan ik mijn producten ruilen?

Ja, dit kan*. Stuur een e-mail naar info@bertsieraden.nl, zodat we kunnen afspreken hoe dit verder in zijn werk gaat.

*LET OP: Op maat gemaakte producten kunnen niet geretourneerd of geruild worden!